De Stilte – 1-2tjes / 3×3

12.00 Uhr (3×3) / 12.30 Uhr (1-2tjes)

De Stilte (Die Stille) möchte Kinder so weit wie möglich aus der Alltagswelt abholen und in die abstrakte Welt der Sinne führen. Sie glaubt, dass die Einbildung Grenzen verschieben kann: Einfühlen, Erleben und Fantasieren machen die Welt größer und vertrauter. 1-2tjes ist eine Vorstellung und ein Workshop zugleich. Los geht es mit einem kurzen Duett, das hautnah bei den Kindern getanzt wird: Das junge Publikum sitzt fast auf der Tanzfläche. Im anschließenden Workshop lernen die Kinder, das Gesehene in Worte zu fassen. Vor 1-2tjes zeigt das Ensemble 3×3: ein Tänzer und ein Musiker erschaffen in 3×3 Minuten auf einer 3×3 Meter großen Tanzfläche eine besondere Vorstellung.

Dadodans – Mappamondo

schrit_tmacher is er niet alleen voor volwassenen, het festival geeft ook impulsen aan de dans(ers) van de toekomst. Onder de naam GENERATION2 draait het op zondag 4 maart in allerlei voorstellingen en workshops om de leef- en danswereld van én voor iedereen pakweg onder de 21!

Kijken, luisteren, ruiken, aanraken

Rotsen, gebergte, graslanden, oerwouden… Er bestaan zoveel verschillende landschappen op onze planeet!

De aarde ruikt, de aarde klinkt. Met kruiden, zand, aarde, stenen, takken, bladeren, maar ook met muziekinstrumenten creëren een danseres en een musicus een zelfverzonnen wereld die met een variëteit aan kleuren, materialen, geuren en geluiden refereert aan de rijkdom van de aarde. Met bewegingen en handelingen, klanken en muziek nemen de spelers het publiek mee op een denkbeeldige reis over de aarde. Mappamondo is een beeldende, muzikale en zintuigelijke voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar, die prikkelt om de natuur om ons heen opnieuw te ontdekken.

Concept en choreografie: Gaia Gonnelli
Dans: Katerina Dietzova
Muziek: Marijn Korff de Gidts
Kostuums en vormgeving: Tessa Verbei