NEWS: HOWL

Amos Ben-Tal/OFFprojects + Spinvis

12.Oktober 
PARKSTAD THEATERS LIMBURG – HEERLEN – LIMBURGzaal

 

HOWL is een fascinerende samenwerking tussen choreograaf Amos Ben-Tal, zijn collectief OFFprojects en de prijswinnende dichter, muzikant Spinvis. Een talkshow, dansvoorstelling en concert in één.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen werd HOWL bekroond met de Dioraphte Prijs 2016 voor de voorstelling met meeste internationale allure.

Choreograaf Amos Ben-Tal, verbonden aan OFFprojects, en muzikant/dichter Spinvis ontmoetten elkaar tijdens het Oerol Festival in 2015. Als gastcurator van één van de hoofdlocaties nodigde Spinvis Ben-Tal uit voor een publieke conversatie over het thema ‘dans en de toekomst’. Het resultaat was een spontane combinatie van een interview en een dansvoorstelling.

Een bijzondere vondst
De originele samensmelting van abstracte dans en interview/documentaire bleek een bijzondere vondst en vormde het vertrekpunt voor HOWL. Met interviews, special-guests en vooral veel beweging, muziek en poëzie gaan Amos Ben-Tal/OFFprojects en Spinvis op een zoektocht naar de veelzijdigheid van identiteit en de verschillende realiteiten die iedereen voor zichzelf creëert.

Recensies

‚…De makers van Howl [slagen] er heel goed in om dans en muziek te verbinden en laten zij uiteindelijk een roerende synergie op het toneel zien‘. Theaterkrant  ★★★

‚Meer dan om de choreografieën draait de voorstelling om de vraag hoe bewegingsbedoelingen aankomen bij de toeschouwers. Een geslaagd project dat als openingsprogramma van de 18de editie van CaDance treffend het thema illustreert: ‚de kunst van het kijken‘ ‚. De Volkskrant ★★★★

 

HOWL is de persoonlijke seizoenstip van onze programmeur Vlakkevloer!