Internationaal Danstheater & Doelen Ensemble

Hopper

Dans / Ballet
THEATER HEERLEN – LIMBURGzaal

Rang 1: € 20,00

Bestel

Een fascinerende muzikale en dansante reis door het werk van Edward Hopper

Na het dansconcert Silent Songs van vorig seizoen vinden het Doelen Ensemble en het Internationaal Danstheater elkaar in een fascinerende muzikale en dansante reis door het werk van één van de meest baanbrekende kunstenaars van de vorige eeuw: Edward Hopper.

Wim Wenders gebruikte inspiratie uit Hopper’s werk voor zijn film Paris-Texas: stilstand in bewegende film en beweging in stilstaande perspectieven. Een verhaal over ‚de tijd‘. Elk schilderij van Hopper heeft een verhaal voordat het stilstond, en lijkt verder te gaan na het ‘foto’-moment. Maar wat dan? Wat was ervoor, wat gebeurde erna? De tijd lijkt uitgerekt. Hopper’s schilderijen kunnen dan ook gezien worden als een verzet tegen de moderne vervreemding.

In de dans zien we verstilde taferelen op muziek van Max Richter, Meric Artac en Philip Glass. De beelden in Hopper zijn licht verontrustend: de moderne mens wordt verbeeld als een geïsoleerd en melancholiek wezen. De muziek geeft hem de kracht om zijn isolatie te doorbreken. Realistische beelden die emotioneel, actief, dissonant en dan weer in harmonie zijn.

Parkstad Theaters Limburg HOPPER

Parkstad Theaters Limburg HOPPER