NEWS: Scapino Ballet Rotterdam –

New Adventures

 

31. OKTOBER Aanvang: 20:00 uur PARKSTAD THEATERS LIMBURG – HEERLEN – RABOzaal

In New Adventures van Scapino Ballet Rotterdam zorgen drie eigenzinnige choreografen samen voor een zinderende dansavond. Wie houdt van topdans en nieuw avontuur zit op het puntje van zijn stoel bij het werk van Itamar Serussi, Felix Landerer en Martin Harriague.

Open voor nieuwe invloeden
Deze nieuwe generatie choreografen beperkt zich niet tot één stijl, maar staat open voor allerlei nieuwe invloeden.

Itamar Serussi geldt als een van de spannendste dansmakers van dit moment. Hij vertelt zijn verhalen met een stortvloed aan beelden, humoristisch en vlijmscherp.

Felix Landerer mengt een vloeiende, organische dansstijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat.

Martin Harriague maakt een eerbetoon aan The Sleeping Beauty en zet met veel humor de mythe van de prins in een geheel nieuw perspectief.

 

De pers over New Adventures

  • ‘Bij Itamar Serussi stap je in een maalstroom van zinderende beweging, licht en geluid, waaruit ontsnappen onmogelijk is’ – Theaterkrant
  • ‘Rauw en sexy. Om Serussi’s danstaal zó sterk te zien uitgevoerd is een feest, Scapino op z’n allerbest’ – Trouw
  • ‘Felix Landerer creëert een fantastische beeldenreeks’ – Dagblad van het Noorden
  • ‘Het plezier spat er af. De controle en details in het bewegingsmateriaal van Landerer zijn waanzinnig tof om naar te kijken’ – Dance Talk
  • Theatermagazine Scènes roemt hun veelzijdige talent en omschrijft de drie stukken kort maar krachtig: “Haarscherpe solo’s en duetten op knetterharde elektronische muziek.”; “Een excentrieke, camp-achtige parodie op The Sleeping Beauty”; “Complexe en virtuoze dans.”