Under the Horizon

Huang Yi Studio+ i.s.m. Nederlands Kamerkoor

Een eigentijdse Orpheus en Eurydice

PLT opent het theaterseizoen in Kerkrade met het adembenemende Under The Horizon. Moderne dans, koormuziek van David Lang, Veljo Tormis en Pärt Uusberg door het Nederlands Kamerkoor – Artist in Residence seizoen 2018/2019 – en audiovisuals van Ryoichi Kurokawa gaan in deze productie van Huang Yi Studio+ een haast hallucinante verbinding aan.

De Taiwanese danser/choreograaf Huang Yi is een fenomeen. Zijn vorige voorstelling KUKA, waarin hij danst met een robot, viel wereldwijd in de prijzen. In zijn gloednieuwe voorstelling Under The Horizon vergezelt het Nederlands Kamerkoor, de dansers van Huang Yi Studio+ op een reis naar de horizon. Een horizon waar, zo wil de Chinese mythologie, het hiernamaals begint. Met adembenemende audiovisuals van de internationaal gelauwerde Japanse kunstenaar Ryoichi Kurokawa (Japan) creëert Yi een schaduwrijk op de scheidslijn van leven en dood. Yi geeft zo een eigen – schrijnend actuele én persoonlijke – visie op het tragische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice.

De makers

Huang Yi Studio+ is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de vermaarde Taiwanese danswereld. Yi’s werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd. Op innovatieve wijze koppelt hij techniek en dans in een persoonlijke danstaal.

Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het koor dat bekend staat om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers is in seizoen 2018/2019 Artist in Residence van PLT.

Ryoichi Kurokawa is een vooraanstaande audiovisuele artiest uit Osaka, Japan. Hij resideert sinds enkele jaren in Berlijn. Zijn werk wordt vertoond op tal van internationale festivals en in musea, waaronder Tate Modern [VK], Biënnale van Venetië [IT], Palais de Tokyo [FR] en Sonar [ES].

cred__huang_yi

cred__huang_yi