Lade Veranstaltungen
  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

DESTINATION

Yang Zhen

THEATER HEERLEN – LIMBURGzaal
Sa 03 JUL 2021
20.30 Uhr
Von €21,-


In Destination erkundet der chinesische Choreograf Yang Zhen die Ästhetik zwischen zwei verschiedenen kulturellen und politischen Kontexten.

„Destination“ ist der Name der größten Homobar Pekings. Bei einem Besuch dieser Bar mit einem Freund aus Europa war Zhen sowohl fasziniert als auch verwirrt, da sein Begleiter völlig andere Ideen über Körperlichkeit hatte als er selbst. In seiner Choreografie stellt er mit vier Tänzern – zwei stammen aus China, zwei aus dem Westen – die limitierte Sexualität in der asiatischen Welt neben die offene, legale Sensualität im Westen.

Dauer: ~ 65 min. ohne Pause

In Destination verkent de Chinese choreograaf Yang Zhen de esthetiek van verschillende culturele en politieke contexten. 

De titel verwijst naar een bekende homobar in Bejing. Deze moest lange tijd verborgen blijven vanwege de houding in China ten opzichte van seksualiteit in het algemeen en homoseksualiteit in het bijzonder.  

In Destination plaatst Zhen de gelimiteerde seksualiteit in de Oosterse wereld naast de open legale sensualiteit in het Westen. Hij kreeg het idee voor deze choreografie voor vier dansers (waaronder hijzelf) toen hij met een vriend uit Europa een bezoek bracht aan homobar ‘Destination’. Daar ontdekte hij hoezeer ongeschreven culturele codes van invloed zijn op de manier waarop hij totaal anders keek naar mannelijkheid en sensualiteit dan zijn Europese vriend. De houding van Chinezen ten opzichte van seks is impliciet en besmuikt. De jongere generatie staat iets toleranter tegenover afwijkende seksualiteit en genders maar de angst voor onderdrukking speelt nog steeds een grote rol. Dat brengt veel jongeren in conflict. Dit conflict onderzoekt hij in Destination: wat betekent het homoseksueel te zijn in China versus Europa?

Duur: ~ 65 min. zonder pauze

Teilen Sie diesen Artikel!