2024-05-24T00:00:00+01:00
Lade Veranstaltungen
  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

Danskijkers deel 1 – Danscollege Klassiek Ballet

Scapino Ballet Rotterdam

Dans / Ballet
THEATER HEERLEN – INGzaal

Rang 1: € 12,50

Bestel

Stap in de wereld van dans met Scapino Ballet Rotterdam

Als vervolg op het college van Hofballet tot postmoderne dans in het vorige seizoen, ontwikkelt Scapino Ballet Rotterdam dit seizoen twee nieuwe danscolleges die dieper ingaan op de ontwikkeling van verschillende dansstijlen. In deze colleges van telkens anderhalf uur wordt niet alleen ingegaan op vorm en inhoud maar wordt ook de relatie gelegd met de historische, culturele en sociale context waarbinnen de stijlen konden opkomen. Deze editie staan in de hoofdrol: klassiek ballet en moderne dans.

Danscollege 1 / Klassiek ballet
In dit college volgen we de geschiedenis en de ontwikkeling van het klassieke ballet. Klassiek ballet is een bijzondere danstechniek én kunstvorm die veel meer omvat dan men wellicht denkt. Het raakt je op een geheel eigen wijze en vertelt het verhaal van haar tijd. De tijd van de Barok met indrukwekkende hoven waar grote feesten en partijen werden gegeven. De tijd van de Verlichting waarin de dans zich losmaakte van opera’s en komedies. De tijd van de Romantiek met het escapisme en uiteindelijke de tijd waarin het klassieke ballet rijp is voor verandering.

Hoe het ballet zich kon ontwikkelen hing nauw samen met de historische context. We volgen niet alleen de ontwikkeling van de techniek maar slaan ook de brug naar de historische achtergronden die dit mogelijk maakten; klassiek ballet in de hoofdrol!

Scapino Ballet - Parkstad Limburg Theaters Heerlen

Scapino Ballet – Parkstad Limburg Theaters Heerlen

Teilen Sie diesen Artikel!

Nach oben