2024-04-18T00:00:00+01:00
Lade Veranstaltungen
  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

Vestis

Joost Vrouenraets / Gotra

Vlakkevloer

Dans / Ballet
THEATER HEERLEN – LIMBURGzaal

Rang 1: € 16,50

Bestel

Een duet over het losmaken van het oude en openstaan voor het nieuwe

VESTIS is een duet over de kracht en pijn van afscheid nemen en het losmaken van datgene wat je dierbaar is. Jezelf ontkleden en ontdoen van de jas die je comfort geeft; jezelf bloot geven en de ander dit ook gunnen. Door je comfortabele jas weg te geven komt er plaats voor een nieuwe jas, een nieuwe huid, een nieuw lichaam, een nieuwe ik.

Choreograaf Joost Vrouenraets ziet het lichaam als archief van onze herinneringen. Hij zoekt met zijn dansers naar die herinneringen en zet ze in het nu middels het bewegende menselijk lichaam. Met alledaagse handelingen, gebaren en virtuositeit creëert hij een esthetische ervaring.

Analogie
Joost Vrouwenraets: “Ik zoek in mijn dans naar een voor mij logische gelijkvormigheid met die van menselijke gevoelens, vormen van kracht en feilbaarheid; vloeiend en stuwend, conflictueus en resolverend, snelheid en verstillend, brutale opwinding, kalmte of subtiele provocatie en dromerige afdwalingen – geen vreugde en verdriet, maar wel de accuratesse ervan – het minuscule, monumentale en oneindig voorbijgaan van alles dat mij essentieel raakt als mens. Dit is voor mij het patroon van belevingsvermogen. Mijn choreografie is volgens datzelfde patroon uitgewerkt in pure, weloverwogen beweging en verstilling. Dans is voor mij de lichamelijke analogie van het emotieve leven.”

Credits
Choreografie en dans: Joost Vrouenraets en Maïté Guérin – Dramaturgie: Anne-Marije van den Bersselaar – Compositie en soundscape: Loran Delforge – Kostuumontwerp: Verena Klein – Lichtontwerp: Marq Claessens – Productieleiding: Leana Bekkers – Promotie: Linda Rodrigues Neves

Joost Vrouenraets | GOTRA Vestis

Joost Vrouenraets | GOTRA Vestis

Teilen Sie diesen Artikel!

Nach oben