NDT1

Adrift

Dans / Ballet
THEATER HEERLEN – RABOzaal

Het werk van makers Gabriela Carrizo en Franck Chartier vereist een enorm fysieke kracht van de NDT 1 dansers. In Adrift worden de bestaande werken The missing door (2014) en The lost room (2015) gecomplementeerd met een nieuw  werk, resulterend in een trilogie die NDT’s theatrale karakter onderstreept.

The missing door
In The missing door toont Gabriela Carrizo twee parallelle dimensies door fantasie en werkelijkheid met elkaar te vervlechten. We zijn getuige van de laatste minuten van een leven, die zich afspelen in het schemergebied tussen leven en dood. De stervende man probeert angstig de weg door het fijnmazige doolhof van zijn gedachten te vinden. Terwijl soundscapes van alledaagse geluiden veranderen in verloren ritmes, voert de man een eenzaam gevecht met tijd, ruimte en diegenen die afwezig zijn.Het werk werd door Parool omschreven als een vermakelijke, uiterst intelligente mix van suspense en slapstick, sublieme timing, wildwest en horrorsfeer.”

The lost room
In het verlengde van Carrizo’s werk creëerde Frack Chartier The lost room, een choreografie die laat zien hoe huidige en toekomstige gebeurtenissen van invloed kunnen zijn op het verleden, ons geheugen en ons vermogen om te herinneren. Door ogenschijnlijk oneindige kamers en gangen vertelt het stuk meerdere verhalen tegelijk. Het stuk is tijdloos, oneindig en grenzeloos; een melancholische heimwee naar de toekomst. Voor deze choreografie ontving Chartier de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2016’.

Side A / Side B
Dit programma Side B: Adrift vormt met Side A: Split into One een dubbelvoorstelling van NDT1. Een tweeluik dat enerzijds de theatrale kant van het gezelschap onderstreept en anderzijds haar dansante karakter.

Klik hiervoor een achtergrondartikel over Side B: Adrift in Het Parool.

Filmpje

In de repetitievideo kunt u zien dat het werk van Zwaanwinnaar Franck Chartier een enorm fysieke kracht vereist van de NDT 1 dansers. In ‚Side B: Adrift‚ worden de bestaande werken ‚The missing door‘ (2013) van Gabriela Carrizo en ‚The lost room‘ (2015) van Franck Chartier gecomplementeerd met een nieuw werk genaamd ‚The hidden floor‘, resulterend in een trilogie die NDT’s theatrale karakter onderstreept.
Het nieuwe NDT 1 programma ‚Side B: Adrift‘ gaat op 5 oktober aanstaande in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.