Complexity of Belonging

Chunky Move / Anouk van Dijk en Falk Richter

Uniek in Limburg

Dans / Ballet – 
THEATER KERKRADE

Sterrang: € 37,00
Rang 1: € 32,00
Rang 2: € 22,50

Bestel

Een dansvoorstelling over identiteit in een geglobaliseerde wereld

Compexity of Belonging : ‘En opnieuw overtreffen ze zichzelf’, schrijft de Theaterkrant over Falk Richter en Anouk van Dijk’s samenwerkingsproject Complexity of Belonging voor het Australische gezelschap Chunky Move. De voorstelling is wereldwijd  groot succes.

Ergens bij horen in een nieuwe omgeving wil iedereen. Je spant je in, leert de taal, past je aan. Maar wat als dat niet voldoende blijkt? Wat is identiteit eigenlijk in een geglobaliseerde wereld vol flexwerkplekken? Zijn social  media wel geschikt om écht contact te hebben met je dierbaren?

Deze vragen drongen zich op aan de Nederlandse choreografe Anouk van Dijk, die naar Australië emigreerde om de artistieke leiding van Chunky Move op zich te nemen. Ze nodigde de Duitse schrijver en regisseur Falk  Richter uit om hier samen een voorstelling over te maken. Eerder maakten zij succesvolle cross-overs, waarin zowel dansers als acteurs hun veelzijdigheid konden etaleren. In Complexity of Belonging deelt de internationale  cast hun persoonlijke besognes, met veel zwarte humor in een decor dat schrijnende, emotionele leegte symboliseert.

complexity_of_belonging__jeff_busby

complexity_of_belonging__jeff_busby