Dance Company Nanine Linning / Theater Heidelberg (DEU/NLD)

KHÔRA

Dans / Ballet

THEATER HEERLEN – RABOzaal

Na Silver en Hieronymus B presenteert Nanine Linning opnieuw een multimediaal totaalconcept met moderne dans, muziek, videokunst, sculpturen, uitbundige kostuums én ditmaal ook eten. Tijdens de voorstelling wordt u getrakteerd op kleine, exclusieve delicatessen.

In KHÔRA onderzoekt choreografe Nanine Linning het mystieke van de schepping en de essentie van het lichaam en haar oorspronkelijke, intuïtieve dimensies. Ze laat zich hierbij inspireren door Plato’s idee van Khôra – de ruimte tussen zijn en niet-zijn. Het publiek ziet, hoort, ervaart én proeft de ordening van de vijf elementen – aarde, vuur, water, lucht en ether – in een multimediale totaalvoorstelling waarin dans, muziek, beeld en voor het eerst ook smaak en geur elkaar versterken.

Totaalbeleving
Omringd door verschillende sensaties wordt het publiek in KHÔRA deel van een synthetische wereld, waarin niets werkt zoals verwacht. Prachtige videoprojecties betrekken je in het innovatieve driedimensionale decor, waarin dansers op een magische wijze verschijnen en weer verdwijnen. Waarin kostuums eetbaar zijn en geluid creëren, en waarin hapjes en wijn die speciaal voor KHÔRA ontwikkeld zijn, samensmelten in een totaalbeleving.

De bijzondere kostuums van KHÔRA zijn van Bart Hess, bekend van de slijmjurk van Lady Gaga.

KHÔRA vanaf het podium
Als onderdeel van de voorstelling kunnen maximaal 180 voorstelling-bezoekers het podium op om een glas speciaal vervaardigde KHÔRA-champagne geschonken te krijgen door één van de vijf dansers die boven het podium hangen. U kunt dit laatste deel van de voorstelling meemaken vanaf het podium voor 4,- extra. Hiervoor ontvangt u een voucher, waarmee u vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling een polsbandje af kunt halen bij de KHÔRA champagne balie in de foyer van het theater.

Toegang tot het toneel tijdens de voorstelling is alléén mogelijk met een polsbandje, niet met deze voucher. De voucher is alleen geldig in combinatie met een geldige toegangskaart voor KHÔRA en kan niet  vergoed, geruild of teruggegeven worden.

Uiteraard is het ook mogelijk het laatste gedeelte van de voorstelling vanuit de zaal te bekijken.