NEWS: Krisztina de Châtel / VA Wölfl –

Thron (reprise)

 

25. OKTOBER 
PARKSTAD THEATERS LIMBURG – HEERLEN – LIMBURGzaal

Dit najaar gaat het minimalistische Thron van de Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel en de Duitse kunstenaar VA Wölfl in reprise. Mooi, want zo kan ook het huidige publiek kennismaken met deze gedenkwaardige voorstelling. Een klassieker van de Nederlandse moderne dans.

Thron bouwt voort op het minimalistische werk uit de beginjaren van De Châtel, waaronder Lines (1979), en combineert dat met een individuele benadering van de dansers. De choreografie gaat over ingehouden kracht, onvoorstelbare toewijding en een steeds heviger beheerste energie in een magische strijd met de tijd.

VA Wölfl verzorgt ook voor de reprise van Thron de vormgeving en het kostuumontwerp. Componist Patricio Wang laat op verzoek van Wölfl de oorspronkelijke minimalistische muziek aansluiten op de huidige tijd.

De pers over Thron

  • Trouw: ‘Diep onder de indruk van het genadeloze uithoudingsvermogen en de consequente concentratie van de ontwerpers én uitvoerenden van de fascinerende productie. Nog nooit heeft De Châtel zich zo extreem in haar opvattingen laten zien.’
  • Haarlems Dagblad: ‘Het opvallend evenwichtig gedoseerde choreografisch materiaal van Krisztina de Châtel en de koele vormgeving van de Duitse kunstenaar VA Wölfl sluiten qua sfeer vrijwel perfect op elkaar aan.’
  • NRC: ‘De kwaliteiten zijn niet te negeren.’

Een fascinerende productie

Trouw

Credits

Choreografie: Krisztina de Châtel
Toneelbeeld en kostuums: VA Wölfl
Muziek: Patricio Wang
Dans: Marina Bilterijst, Gilda Federica Cesario, Alina Fejzo, Mariagrazia Nacci en Martina Orlandi